FAQ

Nee, we hebben ervoor gekozen om onze bruidsjurken niet open en bloot in onze winkel te hangen, omdat we deze jurken in perfecte staat willen houden. Aangezien we steeds werken met zeer fragiele jurken, hele fijne stoffen en kantsoorten waar je heel makkelijk in kan haken, kan je niet zelf zomaar tussen de jurken gaan kijken. Onze adviseuses zullen je hiervoor steeds vergezellen zodat we je een professionele ontvangst en uitzoek kunnen garanderen.

We hebben zo’n 100 bruidsjurken op mannequinpoppen tentoon gesteld staan doorheen heel onze winkel. Dit is slechts een heel klein percentage van de jurken die we in de rekken hebben hangen. Het is dus niet omdat je een bepaalde jurk of stijl niet ziet hangen, dat we die jurk niet in huis hebben. Vandaar dat onze adviseuses je heel graag bijstaan en je kunnen adviseren.

Wanneer je bruidsjurk vuil ziet na je trouwdag, heb je er waarschijnlijk van genoten. Bij Het Bruidsparadijs voorzien we in een reinigingsdienst voor je bruidsjurk en eventueel het trouwkostuum van je echtgenoot. Je kan je bruidsjurk – best zo snel mogelijk – binnen brengen. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Onze reinigingsdienst zorgt er voor dat de jurk weer als nieuw is! Zie hiervoor ook: Bruidskleed Reinigen.

Om de creaties van onze designers en bruidsfabrikanten te beschermen, door gemaakte afspraken met onze leveranciers, kunnen we het maken van foto’s tijdens de pas-sessies niet toestaan. Heb je echter een trouwjurk uitgekozen en ga je over tot aankoop, kunnen er uiteraard wel foto’s gemaakt worden.

Nee, de bruidegom kan plaatsnemen in ons salon terwijl u rustig bruidsjurken past in onze ruime paskamers. Met een heerlijk kopje koffie of thee zal hij het niet zo erg vinden om te wachten. Als hij dat wil, kan hij al eens een kijkje nemen in onze andere afdelingen. Je kan uiteraard ook tegelijkertijd een bruidsjurk en een trouwpak komen passen. Onze paskamers liggen ver genoeg uit elkaar zodat je elkaar niet kan zien en het een grote verrassing blijft.

Natuurlijk, op onze privéparking is er plaats voor een 20-tal wagens en in de Toekomstlaan is er ook voldoende parkeergelegenheid. Heel makkelijk wanneer je je jurk of kostuum komt ophalen en je er niet ver mee moet lopen.

Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor alle bruidsaccessoires die er nodig zijn om je bruidsjurk tot in de puntjes af te werken. De juiste lingerie is de basis van een goed zittende bruidsjurk. Zo zie je meteen of je lingerie wel past onder je jurk, of de schoenen wel de juiste kleur hebben, of het haar-accessoire wel dezelfde stijl is, …. Kijk hiervoor eens in onze speciale afdelingen. Natuurlijk is de keuze in onze winkel nog véél groter! Wij bieden een zeer ruime keuze in trouwschoenen, haar-accessoires, bruidslingerie, sluiers, tiara’s, juwelen bruid, enz.

Ja hoor, bruidsjurken in een grote maat … wij hebben zelfs de grootste keuze in België. Grote voordeel is dat je de jurken kan passen! Ze hoeven niet voorgehouden te worden, waardoor je nog niet weet of het model of de jurk je goed gaat staan. We hebben heel het jaar door meer dan 300 jurken in een grotere maat of bruidsjurken in een +maat onze winkel hangen, variërend in maat tussen 50 en 72. Maak wel op voorhand even een afspraak indien je wil langskomen om jouw droom-bruidsjurk uit te zoeken en te passen!

Proficiat met je huwelijksplannen én je zwangerschap. Uiteraard heb ook jij een zeer ruime keuze in speciale zwangerschaps-bruidsjurken waar je buikje voldoende ruimte en plaats in heeft ! Kom ze gerust eens passen. Een afspraak maken is wel aangeraden. Zo is er zeker een verkoopster vrij die de nodige tijd aan u kan besteden.

Als onze trouwauto’s en trouwbussen zijn onze eigendom en staan opgesteld in onze grote showroom. Je kan de ceremoniewagens en ceremoniebussen dus te allen tijde komen bewonderen. Als u tijdens de openingsuren komt, hoeft u hiervoor zelfs geen afspraak te maken. Hou er wel rekening mee dat niet altijd alle ceremonievoertuigen aanwezig zijn, vooral niet op zaterdag.

Ja, dat is eventueel mogelijk maar hiervoor dient wel steeds een afspraak gemaakt te worden.

Ja. Indien jullie een bruidsjurk of een trouwkostuum willen uitzoeken, bekijken of passen, hebben we uiteraard graag dat je op voorhand even een afspraak maakt om je ten volle de service te kunnen geven die we je wensen te geven! Een bruidsjurk uitzoeken kan al vlug enkele uren in beslag nemen zodat je dit niet zomaar even tussendoor doet. Het is toch wel een zeer belangrijke aankoop waar de nodige aandacht en tijd moet aan besteed worden. Dus … afspraakje maken, zodat je zeker bent van onze goede service en je daadwerkelijk op dat moment geholpen kan worden!

Een ceremoniemeester zorgt in de eerste plaats voor het vlot verloop van een huwelijksdag. Door hun jarenlange ervaring, kennen onze ceremoniemeesters dan ook hun taak als de beste. Zij zullen jullie heel vlot helpen! Het zijn ook niet meer de “stijve” ceremoniemeesters zoals jàren geleden, maar vlotte toffe (jonge) mensen die jullie zullen helpen op alle manieren.

Voor meer uitleg over de taken van een ceremoniemeester, kan je de rubriek ” Ceremoniemeesters” bekijken. Heb je nog meer vragen, aarzel niet ons te contacteren!

Met de trein en tram: Ja, in het station van Antwerpen Centraal volg je de bordjes richting ‘pre-metro-station Astrid’. Hier neem je tram 3 richting Merksem en je stapt af aan de halte ‘oudebareellei’. Je wandelt nu een beetje terug en slaat dan aan de verkeerslichten links de straat in (richting Deurne = Deurnebaan). Aan de linkerkant van de brug blijven en daar zie je reeds onze winkel.

Met de bus: De bussen die stoppen aan de halte ‘oudebareellei’ zijn volgende lijnen: 3, 33, 600, 601, 605, 610, 620, 621, 640, 641, 642, 643, 650, 660, 670. Je kan dus 1 van deze bussen nemen en dan de route volgen zoals beschreven bij ‘met de trein’. De halte ‘Merksem St. Bartholomeusstraat’ is nog iets dichter, maar hier stopt enkel lijn 33.

Wanneer jij trouwt binnen 6 weken en nog geen bruidsjurk hebt, kan je zeker bij ons terecht. Dat is hoegenaamd géén probleem!
Onze voorraad bruidsjurken is zodanig groot dat je te allen tijde bij ons de bruidsjurk van je dromen zal vinden. Zelfs in laatste instantie bestellingen plaatsen, is bij sommige fabrikanten mogelijk. De meest korte tijdspanne voor de aankoop van een bruidsjurk was op vrijdagmiddag voor zaterdag. Zelfs dàt is mogelijk!

Ja hoor, jullie kunnen samen een jurk en een trouwkostuum komen uitzoeken. Ofwel kunnen jullie door één verkoopster achtereenvolgens geholpen worden, ofwel kunnen we twee adviseuses voor jullie voorzien op hetzelfde moment. Je kan er dan heel zeker van zijn dat jullie elkaar niet kunnen zien. Onze paskamers zijn op voldoende afstand van elkaar. Hou er wel rekening mee dat een bruid (meestal) meer tijd nodig heeft om een keuze te maken dan de bruidegom. Die kan ondertussen naar de accessoires kijken of al eens in de boeken van de trouwkaarten kijken tijdens het wachten.

Bij de 1e pasbeurt bij de naaister heb je inderdaad de juiste lingerie en schoenen nodig. Hiervoor heb je in onze winkel een zeer ruime keuze in speciale bruidslingerie en bruidsschoenen. Wat lingerie betreft, gebeurt het zeer vaak dat de lingerie die je elders aangekocht hebt, niet onder je bruidsjurk past. Hierdoor dien je alsnog een tweede setje aan te kopen. Bij Het Bruidsparadijs zijn we gespecialiseerd in echte bruidslingerie, gemaakt door bruidsfabrikanten. Loop dus geen risico en koop je bruidslingerie bij een bruidsspecialist.
Denk eraan: bruidslingerie kan je als gewone lingerie (af)dragen, maar gewone lingerie (uit de lingerie-speciaalzaak) kan je niet altijd als bruidslingerie gebruiken.

Het is zeker mogelijk vriendinnen mee te brengen als jij een jurk komt passen. We raden je echter aan om enkel je beste vriendin mee te brengen. Hou er rekening mee dat, door veel mensen mee te brengen, je heel wat verschillende meningen hoort die soms nogal uiteen liggen. Sommige mensen willen vooral hun eigen keuze opdringen. Zij kijken daarom niet onmiddellijk naar waar jij mooi mee staat. Menige bruid begint dan ook te twijfelen aan haar jurk wanneer zij zich heeft laten leiden door de mening van haar “supporters”. We raden 2, maximum 3 personen aan om mee te komen.
In geval van nood hebben wij wel een XL paskamer voor bruiden maar weet dat dit jouw keuze niet gaat vergemakkelijken

Load More

X